top of page

Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

Φίλοι και Μέλη της Ελληνικής Παράδοσης

Ως Πρόεδρος αλλά και ως δάσκαλοι και Ιδρυτές του Σωματείου ΄΄Ελληνική Παράδοση΄΄ Τσούνης Βασίλης και Ρούτη Έφη θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για το πανέμορφο ταξίδι στους δρόμους της Ελληνικής Παράδοσης που πραγματοποιήσαμε μαζί και αυτόν τον χρόνο.

Η μαγευτική περιπλάνηση αυτή ολοκληρώθηκε με το απίστευτα επιτυχημένο ταξίδι του Σωματείου μας στην Κωνσταντινούπολη όπου στις 30/06/2015 παρασταθήκαμε στον Εκκλησιασμό στην εκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων στην περιοχή Φερίκϊοι, όπου πρωτοστάτησε η Α.Θ.Π. Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.

Στην προσφώνηση- χαιρετισμό από τον Πρόεδρο και Χοροδιδάσκαλο Κο Τσούνη Βασίλη παρεδόθη στην Α. Θ. Π. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το χρυσό Μετάλλιο της Πόλης του Ιλίου το οποίο μας το είχε εμπιστευτεί για το ταξίδι μας αυτό ο Δήμαρχος Ιλίου Κος Νίκος Ζενέτος που τον ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς για την αμέριστη συμπαράσταση του , και αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους του Σωματείου μας .

Στην αποφώνηση του η Α.Θ.Π. Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την επιθυμία η ΄΄ Ελληνική Παράδοση ΄΄ να επανέλθει το συντομότερο δυνατό στην Κωνσταντινούπολη, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια για την άψογη παρουσίαση μας.

Κατόπιν, παρουσία του Πατριάρχου ,του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας, του Άρχων ΄Εξαρχου των Δώδεκα Αποστόλων Κου Σανταλτσίδη και πλήθους πιστών σχεδόν ολόκληρου του Ελληνικού στοιχείου της Πόλης δώσαμε παράσταση στο Θέατρο της ομωνύμου Εκκλησίας όπου η αγάπη προς την "Ελληνική Παράδοση" και το ζεστό χειροκρότημα που λάβαμε μας έκαναν να ζήσουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα συγκίνησης και ενθουσιασμού.

Oι χορευτές και οι συνοδοί τους επισκέφτηκαν την Αγία Σοφία, το Πατριαρχείο, το Μπλε Τζαμί, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, τα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ, το Τοπ Καπί, , την Μονή της Ζωοδόχου πηγής και πολλά άλλα αξιοθέατα της Πόλης.

Επίσης πραγματοποιήθηκε κρουαζιέρα στον Βόσπορο, επίσκεψη στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στη Πρίγκηπο και ψάλαμε τον Ακάθιστο Ύμνο στην Μονή Βλαχερνών, εκεί όπου εψάλλει για πρώτη φορά το 626 μ .Χ..

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου Κο Δεμιρτζόγλου για την πολύτιμη βοήθεια του στην συντέλεση αυτής της παράστασης.

Τον υπεύθυνο Δημοσίων σχέσεων του Δήμου Ιλίου Κο Σαρακηνιώτη Ντίνο για την πολύτιμη βοήθεια του, το βεστιάριο παραδοσιακών φορεσιών του Κου Φραγκιαδάκη Βαγγέλη που μας εμπιστεύθηκε τις αυθεντικότερες φορεσιές για το ταξίδι μας, το ταξιδιωτικό γραφείο του Κου Λάγγαρη Δημήτρη που μας ταξίδεψε με ασφάλεια και μας ξενάγησε στην Κωνσταντινούπολη, την Κα Κωνσταντοπούλου Μαρία η οποία ήταν συνεχώς κοντά μας για την πολύτιμη βοήθεια της.

Τέλος θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους τους Χορευτές της Ελληνικής Παράδοσης για τις αξιοθαύμαστες χορευτικές ικανότητες τους αλλά και το ήθος τους, καθώς και όλους τους συνοδούς της αποστολής που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού.

Σας ευχαριστούμε όλους , το ταξίδι συνεχίζεται…

Οι Ιδρυτές και Χοροδιδάσκαλοι του Σωματείου

Σημαντικές Εκδηλώσεις
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναρτήσεις ανα Ημ/νία
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Ανάζήτηση με λέξεις κλειδιά
bottom of page