top of page

H "Ελληνική Παράδοση" με αποκριάτικα στο Σύνταγμα, στην Ερμού και στο Μοναστηράκι.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου το Σωματείο Ελληνικών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών "Ελληνική Παράδοση" και η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου συμμετείχαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, έπειτα από πρόσκληση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).

Το Σωματείο μας, αναβίωσε το αποκριάτικο έθιμο των "Γέρων, της Κορέλλας και του Φράγκου" από την παράδοση της Σκύρου στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος. Τα κουδούνια ξεσήκωσαν το κοινό και τους περαστικούς δημιουργώντας μια ξεχωριστή αποκριάτικη ατμόσφαιρα στην Αθήνα. Στη συνέχεια κατηφορίζοντας τον γεμάτο κόσμο πεζόδρομο της Ερμού, τραγουδήσαμε και χορέψαμε αποκριάτικα τραγούδια. Ο κόσμος με χαρά μας ακολούθησε μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου όπου παρουσιάσαμε το Σκυριανό έθιμο αλλά και χορούς του νησιού με αυθεντικές φορεσιές νυφιάτικες της Σκύρου, βρακοφόρους και τσοπάνηδες.

Μαζί μας και η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου με το παραδοσιακό "Γαϊτανάκι" που έδωσε μια στεριανή παραδοσιακή νότα πλέκοντας με χορό το γαϊτανάκι και "τρίβοντας" το πιπέρι !

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Δήμο Αθηναίων και τον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. για την πρόσκληση, το Ε.Β.Ε.Α. που μας φιλοξένησε για να προετοιμαστούμε, τα τηλεοπτικά κανάλια που μετέδωσαν το δρώμενο, τους φωτογράφους που κάλυψαν με τον φακό τους, τους μουσικούς που μας συνόδευσαν, τον κόσμο που μας αγκάλιασε, τους χορευτές και τους φίλους που ήταν μαζί μας σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.

Επιμέλεια - διδασκαλία, Έφη Ρούτη και Τσούνης Βασίλης που με αγάπη για τα έθιμα, δουλεύουν ακατάπαυστα για την διατήρηση τους και την ανάδειξη τους.


Σημαντικές Εκδηλώσεις
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναρτήσεις ανα Ημ/νία
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Ανάζήτηση με λέξεις κλειδιά
bottom of page