top of page

Γράμματα από το Μέτωπο

Το Σωματείο μας σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου παρουσίασε μια μεγαλειώδη παράσταση αφιερωμένη στο έπος του 1940, ΄΄Γράμματα από το Μέτωπο΄΄ στις 27 Οκτωβρίου 2018 στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, μια μοναδική επετειακή εκδήλωση που προκάλεσε πρωτοφανή συγκίνηση και μάγεψε τους παρευρισκόμενους αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα τους.

Το πλήθος του κόσμου που κατέφθασε από νωρίς στο Θέατρο και κατέκλυσε ασφυκτικά την αίθουσα , καθώς και αυτοί που παρακολούθησαν όρθιοι την παράσταση μας αποδεικνύει την γενική αποδοχή της ΄΄Ελληνικής Παράδοσης΄΄ για την αρτιότητα ,την ποιότητα και την μοναδικότητα των παραστάσεων της.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης μας Κος Νίκος Ζενέτος ο οποίος ήταν, είναι και θα είναι αρωγός στο έργο μας , Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Δημήτρης Κουκουβίνος, Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Ιλίου κύριος Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ιλίου κύριος Κωνσταντίνος Γκόγκος, η δημοτική σύμβουλος και εντεταλμένη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κυρία Ανδριάνα Αλεβίζου η δημοτική σύμβουλος και εντεταλμένη Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ιλίου κυρία Νίκη Βομπιράκη ,ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κύριος Δημήτρης Γαλούνης, ο δημοτικός σύμβουλος και και Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου κύριος Χρήστος Γκόνης, ο δημοτικός σύμβουλος και συγγραφέας κύριος Θεόδωρος Δεύτος, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Χρήστος Μπατσής ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γεώργιος Κανελλόπουλος ,ο πρώην υπουργός του Κινήματος Αλλαγής κύριος Μιχάλης Καρχιμάκης ,ο Έφορος Πολιτισμού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κύριος Κωνσταντίνος Μάτσιας ,η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιλίου κυρία Γωγώ Ανδρεάδη, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Θεατρικής Ομάδας ''Ονειροβάτες'', ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρόμερου Κος Δημήτρης Στεργίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιοσιωτών Ιλίου Κος Ζωτιάδης Ζώτος και μέλη του Δ.Σ., η Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης κα Αλέκα Στεργίου,μέλη του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου ΄΄Οι Προσέληνοι΄΄, η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου κυρία Σταυρούλα Οικονόμου και πλήθος μελών πολιτιστικών φορέων και σωματείων του Δήμου μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Ιλίου και τον ιδιαίτερα ευαίσθητο σε θέματα πολιτισμού Δήμαρχο μας κο Νίκο Ζενέτο που είναι πάντα κοντά όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλους τους εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον μοναδικό μουσικό – εξαίρετο δεξιοτέχνη στο κλαρίνο κο Γιώργο Κωτσίνη που μας μάγεψε και μας ταξίδεψε με το παίξιμο του .

Την παραδοσιακή τραγουδίστρια ερμηνεύτρια Κα Ανδριάνα Μόκα που μας συγκίνησε με την συγκλονιστική ερμηνεία της.

Τον ηθοποιό Κο Ηλιόπουλο Κωνσταντίνο από την Θεατρική ομάδα Ονειροβάτες για την απίστευτη ερμηνεία του.

Την κα Ματίνα Ρωμανά για την άψογη αφήγηση της.

Τέλος αφήσαμε τους ακούραστους – καταπληκτικούς δασκάλους μας Κα Έφη Ρούτη και Κο Βασίλη Τσούνη που δημιούργησαν όλη αυτή την μεγαλειώδη παράσταση σε επίπεδο σκηνοθεσίας, καλλιτεχνικής επιμέλειας, κειμένων και διδασκαλίας και όλα αυτά με αγάπη σεβασμό ήθος και χαμόγελο.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορευτές μας – μέλη μας από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο για την άψογη εμφάνιση τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το βεστιάριο Ένδυμα και Παράδοση του Κου Βαγγέλη Φραγκιαδάκη για τις μοναδικές αυθεντικές φορεσιές του. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον φωτορεπόρτερ κο Δήμο Κόλλια για την φωτοκάλυψη της εκδήλωσης μας , και την εκπομπή ‘’Κοντά στην παράδοση΄΄ και τον εξαίρετο Κο Παντελή Σούλη για την τηλεοπτική κάλυψη.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, ένα συγνώμη σε όσους δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο θέατρο λόγω της υπερβολικής πληρότητας καθήμενων και ορθίων, και υποσχόμαστε πάντα όμορφες ποιοτικές παραστάσεις – πολιτιστικές προτάσεις, από το Σωματείο Ελληνική Παράδοση.

Το ταξίδι συνεχίζεται ...

Σας περιμένουμε στην 1η Γιορτή Ελληνικής Παράδοσης στις 2 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Κυριακή στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας και ώρα 12.30 μμ. με ελεύθερη είσοδο όπου θα έχετε την ευκαιρία να γλεντήσετε μαζί μας σε ένα αξέχαστο γλέντι από όλα τα μέρη της Ελλάδος με τους Νίκο Φιλιπίδη στο κλαρίνο τον Κώστα Κίκιλη στο βιολί τον Κώστα Φιλιππίδη στο λαούτο, τον Κώστα Μερετάκη στα κρουστά ,τους μοναδικούς Αντώνη Κυρίτση και Ανδριάνα Μόκα στο τραγούδι…

Σας περιμένουμε όλους…


Σημαντικές Εκδηλώσεις
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναρτήσεις ανα Ημ/νία
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Ανάζήτηση με λέξεις κλειδιά
bottom of page