top of page

"Στην Άκρη Του Αιγαίου - Καστελλόριζο"

Το Σωματείο "Ελληνική Παράδοση" σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών - ΙΔΙΣΜΕ - και την κυρία Σαρίογλου Ειρήνη παρουσίασε στις 10/04/2016 στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, με μεγάλη επιτυχία χορούς από το ακριτικό Καστελλόριζο μετά τη προβολή του ντοκιμαντέρ ΄΄Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελόριζο΄΄που κατασυγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους.

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ-αναδρομή στην πολυτάραχη ιστορία της μικρής νησιώτικης κοινότητας του ακριτικού Καστελόριζου, της αρχαίας Μεγίστης, που αποτυπώνει τα βασικά ιστορικά γεγονότα από τα μέσα του δέκατου ενάτου αιώνα μέχρι σήμερα. Το αφιέρωμα αυτό αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορία του νησιού, καθώς προσπαθεί να αναδείξει τη σπουδαία πολιτισμική, ιστορική και οικονομική κληρονομιά των Καστελλοριζίων. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Βασιλόπουλος ,ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Κουμαραδιός, ο δημοτικός σύμβουλος κος Γαλούνης Δημήτρης , ο δημοτικός σύμβουλος κος Δεύτος Θεόδωρος , ο δημοτικός σύμβουλος κος Κανελλόπουλος, η Λαογράφος κα Σακελαρίου ,η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Ανδρεάδη Γεωργία, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Κος Δάλλας Δημήτρης, η Πρόεδρος του Α΄ ΚΑΠΗ Δήμου Ιλίου Κα Χριστίνα Κατσογιάννου και εκ μέρους του Κέντρου Γυναικών του Δήμου Ιλίου η Κα Χαλκιά Μαρία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για την θερμή παρουσία σας καθώς και όλους τους χορευτές του Σωματείου μας που απέδωσαν στη πιο παραδοσιακή τους μορφή τους χορούς και τα τραγούδια του Καστελλόριζου. Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες για την σημαντική δουλειά που πραγματοποιεί το ΙΔΙΣΜΕ και η Κα Σαρίογλου και υποσχόμαστε όμορφες μελλοντικές συνεργασίες.

Το ταξίδι της Ελληνικής Παράδοσης συνεχίζεται...

Σας ευχαριστούμε απο καρδιάς...

Οι χοροδιδάσκαλοι και Ιδρυτές του Σωματείου Ρούτη Έφη Τσούνης Βασίλης.EndFragment


Σημαντικές Εκδηλώσεις
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναρτήσεις ανα Ημ/νία
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Ανάζήτηση με λέξεις κλειδιά
bottom of page