top of page

10 Χρόνια "Ελληνική Παράδοση"

Με μια πραγματικά μεγαλειώδη παράσταση, μοναδική στα χρονικά του Δήμου Ιλίου το Σωματείο «Ελληνική Παράδοση» στις 29/06/2016 στο Θέατρο του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης γιόρτασε τα 10 Χρόνια Πολιτιστικής Δημιουργίας από Ιδρύσεως του Σωματείου στον Δήμο Ιλίου.Πλήθος κόσμου προσήλθε από νωρίς στο Θέατρο κατακλύζοντας τον χώρο και δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα, αποδεικνύοντας πόσο μεγάλη είναι πλέον η οικογένεια της «Ελληνικής Παράδοσης».

Το πρόγραμμα - διδασκαλία χορών - μουσική επιμέλεια και σκηνοθεσία επιμελήθηκαν οι μοναδικοί στο είδος τους χοροδιδάσκαλοι και ιδρυτές του Σωματείου Ρούτη Έφη και Τσούνης Βασίλης οι οποίοι υποδέχονταν με το πιο ζεστό χαμόγελο τους όλους τους προσκεκλημένους. Δύο άνθρωποι που είναι μοναδικοί στο είδος τους, προσφέρουν πάντα ακούραστα και με υπευθυνότητα τις πολύτιμες γνώσεις τους, με σεβασμό στην παράδοση και με ήθος.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν πλήθος σημαντικών ανθρώπων του Δήμου Ιλίου, της Δημοτικής αρχής, φορέων – πολιτιστικών και εθνικοτοπικών συλλόγων του Δήμου, Διευθυντές και αντιπρόσωποι σχολείων του Δήμου Ιλίου και Πετρούπολης και όχι μόνο τους οποίους και ευχαριστούμε για την παρουσία τους και τα καλά τους λόγια. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους και παλιοί πρωτοχορευτές του Θεάτρου του Θεάτρου Δόρας Στράτου οι οποίοι μας συγκίνησαν με την παρουσία τους και τα θερμά τους συγχαρητήρια μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση καλύφθηκε από τους φωτορεπόρτερ και φίλους του Σωματείου μας κο Κόλλια Δήμο, τον υπεύθυνο του portal «Όλα Δυτικά» κο Γρηγόρη Ζαφείρη και από τον κο Στεφανάκη Στέφανο του περιοδικού «Δυτικές Διαδρομές». Ο Κος Σμπούνιας Γεώργιος επιμελήθηκε άψογα την ηχητική κάλυψη και τα φώτα της εκδήλωσης μας, το Kopalas studio την φωτογραφική και video κάλυψη και το βεστιάριο Ένδυμα και Παράδοση του Κου Φραγκιαδάκη τις φορεσιές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους βοηθούς – συνεργάτες που στο πλευρό των Δασκάλων τους Ρούτη Έφης και Τσούνη Βασίλη μαθαίνουν να δημιουργούν και να προάγουν πολιτισμό με ήθος, τους εθελοντές γονείς και μέλη της «Ελληνικής Παράδοσης» για την βοήθειά τους στην διεξαγωγή της εκδήλωσης καθώς και όλους τους χορευτές του Συλλόγου μας για την άψογη παρουσία τους.

Στο πρόγραμμα παρουσιάστηκαν χοροί από την Θράκη, την Θεσσαλία, την Ανατ. Ρωμυλία, την Μακεδονία, την Σκύρο, την Κέρκυρα και το Ικόνιο Μικράς Ασίας. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση μας ήταν όταν η πρώτη γενιά των χορευτών του Σωματείου μας παρουσίασε χορούς των Σαρακατσαναίων ξαναενώνοντας τις «παλαιές δυνάμεις με τις νέες» που καθήλωσαν το κοινό σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την -έκπληξη- συμμετοχή τους.



Οι μουσικοί της εκδήλωσής μας:

Κοτσίνης Γιώργος στο Κλαρίνο – Καβάλι – φλογέρα

Κόττορος Μανώλης στο Βιολί

Κωνσταντίνου Θωμάς στο Λαούτο και το Ούτι

Μπακάλης Μιχάλης στα κρουστά (τουμπερλέκι – ντέφι – νταούλι)

Η Κα Πανταζή Γιώτα που συγκίνησε με τα τραγούδια της

Μορφιαδάκης Μανώλης στην Λύρα

Γεωργιλάκης Ανδρέας στο Λαούτο

Γιουσμάς Συμεών στην κιθάρα


Στην εκδήλωσή μας τραγούδησαν επίσης οι Μαρκατσέλας Νίκος και Αρέστη Κανελλία χορευτές του Σωματείου μας.


Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι και από τον Σεπτέμβρη σας περιμένουμε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η οικογένεια της «Ελληνικής Παράδοσης» στην αίθουσα του Σωματείου μας Ιωαννίνων 95 & Σίνα όπου οι παραδοσιακοί χοροί τα τραγούδια, η αποτύπωση των ηθών και εθίμων της Πατρίδας μας είναι για όλους εμάς τρόπος ζωής.


Το ταξίδι συνεχίζεται, τα καλύτερα έρχονται…


Σημαντικές Εκδηλώσεις
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναρτήσεις ανα Ημ/νία
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Ανάζήτηση με λέξεις κλειδιά
bottom of page